WAT IS DE GLI?
GLI, gecombineerde leefstijl interventie, is een interventie die zich richt op gezonder leren leven. Dit gebeurt door middel van het verminderen van de energie inname, het aanzetten tot lichamelijke activiteiten en gedragsverandering en zelfmanagement met betrekking tot een gezonde leefstijl. 

VOOR WIE IS DE GLI?
De GLI is voor mensen met een BMI van 25 tot 35 met of zonder een co-morbiditeit. Dit zijn mensen met een verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico.  Indien je een BMI hebt van 25 tot 30 kun je mee doen aan deze interventie als je buikomvang als vrouw groter is dan 88 centimeter en als man 102 centimeter. 

Naast het matige overgewicht is het van belang dat je gemotiveerd bent om je leefstijl aan te gaan passen. 

HOE ZIT HET MET DE VERGOEDING?
Sinds januari 2019 zit de GLI in het basispakket, waarbij een verwijsbrief van huisarts of internist nodig is. In de verwijsbrief moet het BMI, de buikomvang en medische geschiedenis worden vermeld en dat je verwezen wordt voor de GLI. 

HOE ZIT DIT TRAJECT ERUIT?
Wij bieden de GLI aan middels de Beweegkuur methode. Het GLI traject duurt 2 jaar,  waarbij het eerste jaar bestaat uit een begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. Gedurende het traject heb je bijeenkomsten met een leefstijlcoach, beweegprofessional en diëtist. De bijeenkomsten zijn zowel in groepsverband als individueel.  

In samenwerking met Dieet Planeet hebben wij een team samen gesteld bestaand uit Sarah Chorho en Francien Luteijn als diëtisten en Annemijn Pistor als leefstijlcoach en beweegprofessional.

Neem gerust telefonisch contact op voor meer informatie. 

Beweegkuur GLI - leefstijl